در حال بارگذاری

سرفصل های کتاب 2+200

کتاب 2+200 تفکر در باره یک موقعیت معاملاتی

در مرحله اول باید میدانستم که در کدام زمین میخواهم بازی کنم تا به واسطه همراهی با قدرت ریسک عمومی معاملاتم کمتر شود زمین فروشندگان یا خریداران؟ قدرت بازار در دست کدام ماهیت است؟ در زمانهایی که قدرت هر دو ماهیت برابر بود چه رفتاری باید از خود نشان دهم؟ برای درک مالکیت قدرت در بین دو ماهیت بازار احتیاج به شناخت کلی از رفتار معامله گران داشتم. بهترین نشانه ها برای تشخیص قدرت یک ماهیت در دیدگاه و اسکیل مورد نظر توجه به ساختار بازار در قالب کف و سقفهای ایجاد شده در روند حرکتی بود. نگاه به تایم فریمهای بالاتر و بررسی قدرت از تایم فریمهای بزرگ تا کوچک اشتباهی بود که در گذشته انجام میدادم و باعث از دست دادن تمرکزم در حین معامله میشد من تصمیم داشتم یک معامله گر روزانه باشم. پس منطقی تر این بود که از این رفتار فاصله بگیرم و به دنبال راهی برای مشخص کردن قدرت خریدار یا فروشنده در تایم فریم معاملاتی باشم که قصد دارم در آن معامله کنم معاملات تک تایم فریمی نظریات و ایکوف می توانست به این خواسته من جامع عمل بپوشاند رفتار بازار بر طبق اصول فرکتال حرکت میکند. پس هر حرکتی که در تایم فریمهای بزرگتر شکل میگیرد میتواند به همان شکل در تایم فریمهای پایین تر نیز تشکیل شود چه موهبتی از این بهتر البته نام گذاری چرخه قیمتی توسط آقای بروکس هم به شدت کمک کننده بودند به واسطه نظریات وايكوف پروکس و همچنین رفتار فرکتالی در کف و سقفهای یک روند در بازار تمام بررسیهایی که به صورت مولتی تایم فریم انجام میدادم را به یک تایم فریم معاملاتی منتقل کردم.
فهرست مطالب صفحه
*فصل اول 27
رفتارشناسی نحوه انتقال قدرت در بازار 28
چرخه اول: اسپایک یا شکست در بازار 29
چرخه دوم: کانالها یا بازار دو طرفه 31
چگونگی سنجش قدرت یک کانال از منظر تکنیکال 31
– شیب حرکتی کانال(مومنتوم حرکت) 31
– اندازه‌گیری فاصله بین سقف و کف موجود در کانال 32
– اصلاح کندلی چیست 34
چرخه سوم: دامنه معاملاتی(رفتار رنج) 35
– آیا با استراتژی یکسان می‌توان در سه چرخه بازار، وارد معامله شد؟ 37
نظریه وایکوف و دلیل تشکیل نشدن کانال بعد از اسپایک 39
– چرا دیدگاه وایکوف با توازن و تساوی قدرت و ماهیت بازار در زنج‌ها در تضاد است؟ 41
– بررسی رفتار دو ماهیت بازار در رنج، در دو الگوریتم از وایکف 42

تنها اطلاعاتی که در لحظه معاملات میتوانست توالی قدرت یک ماهیت را برای من مشخص کند رفتار کندل ها بود. شکل و شمایل کندل ها در حالی که میتوانستند به شدت در فرآیند تصمیم گیری ورود به معامله تأثیر مثبتی داشته باشند در عین حال پیروی محض از آنان در برخی حالات سردرگمی عجیبی را ایجاد می کرد. تعاریفی که در گذشته مطالعه کرده بودم اکثراً نقض میشدند برای اینکه بتوانم نظم و ترتیبی دوباره از تعریف رفتار کندل ها در ذهنم ایجاد کنم زاویه دیدم به آنها را تغییر دادم و در قالب همان نام گذاری های گذشته با توجه به اندازه سایه و بدنه کندل ها نتیجه گیریهای جدیدی را از شکل و نوع رفتار آنها تعریف کردم. البته در بعضی مواقع مجبور شدم برای نوعی رفتار از کندلها نامی جدید تعریف کنم بعضی کندلها بودند که علی رغم شکل و ظاهر پرقدرتشان بازار در ادامه رفتاری خلاف تعریف عمومی از آنها نشان می داد(در ادمه سرفصل های کتاب بیشتر با اونها آشنا می شوید). در آخر از کندل ها با نام گذاریهای جدید و تغییر در تعاریف گذشته شان الفبایی کارآمد ساختم تا در لحظه تصمیم گیری چارچوب و تعریفی بهینه داشته باشم و عکس العملم را در حین معاملات بالا ببرم میتوانم بگویم حیاتی ترین بخش تحلیلی من فشار خوانی کندلی است فشار خوانی کندل ها مانند یک دوست کنارتان ایستاده و اگر به صدایش گوش کنید پاسخ خیلی از سؤالانتان را خواهید گرفت مطمئنم در مدیریت معاملات پس از ورود با استفاده از این دیدگاه سر بلند بیرون می آیید. (خرید کتاب 200+2)

فهرست مطالبصفحه
*فصل دوم49
ذهن چه چیزی را اسکن می‌کند؟52
– حل مشکل اسکن ذهن52
بررسی رفتار در کندل‌های نزولی و نحوه خواندن کندل54
بررسی رفتار در کندل‌های صعودی و نحوه خواندن کندل54
سایه‌ کندل55
– ماهیت بازار بعد از تسویه56
بدنه کندل57
– نحوه خواندن کندل‌های نزولی57
– نحوه خواندن کندل‌های صعودی58
کندل‌های Pinbar60
– از توهم تا واقعیت کندل Pinbar64
کندل‌های توازن بین دو ماهیت Doji66
کندل‌هایی با فشار طرف مقابل73
کندل‌های انگلف(Engulfing Bars)80
– مکان شکل‌گیری کندل‌های Engulfing83
کندل خستگی84
تله کندلی(Trap Candle)85
کندل‌های هجوم(Storm Bars)91
– حالت اول کندل هجوم در حرکات اسپایک92
– حالت دوم شکست جعلی93
کندل‌های تخلیه سطح‌(Hunting Bars)96
– چگونگی درک رفتارهای هانت‌98
– هانت‌های پیاپی در یک سطح100
کندل‌های هجوم-تخلیه(Hunt-Storm Bars)105
– برآیندگیری مجموع چند کندل108
– چه زمانی متوجه ستاپ معاملاتی TC می‌شوید؟111
– فشارخوانی کندل‌ها در هر لحظه از بازار113
گام تأثیر گذار دیگری که نمیتوانستم از آن چشم پوشی کنم سطوح افقی (استاتیک) ایجاد شده از میان درگیری دو ماهیت بازار بود در بررسیهایی که به صورت شخصی داشتم معاملاتی که با خطوط روند داینامیک) انجام داده بودم درصد موفقیت زیادی نداشت به صورت ذاتی درک خوب و تمایل زیادی به معاملات پله ای با سطوح افقی در خود میدیدم این تمایل و راحتی در منطقه ی روانی آن چنان بی دلیل هم نبود زمانی که به بررسی دوباره دیدگاه های مختلف پرداختم متوجه شدم که اکثر دیدگاههای موفق و نتیجه بخش بر پایه سطوح افقی بنا شده بودند و در عین حال این قابلیت را نیز داشتند که میتوانستم در تایم فریمهای معاملاتی پایین تر هم از آنها الهام بگیرم اما مشکل اساسی این بود که برای پیدا کردن سطوح مؤثر احتیاج به نگاه مولتی تایم فریم بررسی از تایم فریم بالا و بهینه کردن سطوح تا تایم فریمهای پایین تر حس میشد. برای عبور از این مانع و دوری از نگاه مولتی تایم فریم تصمیم گرفتم که قدرت سطوح را بر اساس ضخامت و تعداد کندل های درون آنان مورد بررسی قرار دهم شاید باورتان نشود نتیجه معجزه آسا بود تناسبی که تعریف کرده بودم تا حدی زیادی نه همیشه خلا نگاه مولتی تایم فریم را پر کرد با این معیار توانستم در یک تایم فریم معاملاتی سطوح ارزشمندی را مشخص کنم حالا میتوانستم با رفتار کندلها که در بحث قبل عنوان کرده بودم میزان اثر گذاری یک سطح را مورد سنجش قرار دهم تکه های پازل چارچوب مطلوبم در حال چیده شدن بودند؛ اما موضوع به همین جا ختم نشد و تعریف جدید کمکم کرد تا به واسطه ضخامت سطوح مکانی کم خطر برای قرارگیری حد ضرر معاملاتم تعبیه کنم که به صورت باورنکردنی این مکان با دیدگاههای ارائه شده معتبر از سوی صاحب نظران همخوانی داشت. لذت بخش بود.
فهرست مطالب صفحه
*فصل سوم 119
انواع سطوح 120
– سطوح استاتیکی 120
– حمایت و مقاومت‌ها 120
حد ضررها در نواحی استاتیک 127
شکست‌های جعلی(Fake Break Out) 131
نحوه ترسیم سطوح 138
پولبکهای هوشمند 143
گره قیمتی(Base) 150
– ضخامت بیس 152
– رفتار قیمت بعد از شکست بیس 154
– چگونگی تشخیص قدرت بیس 154
– مومنتوم حرکتی به سمت بیس 156
– هانت بیس 156
– علت وقوع هانت در بیس 157
– اصول بیس مطلوب 159
– ارزش‌گزاری بیس‌ها 160
ستاپ معاملاتی PBL 166
برای رفتار گروهی کندل ها چهارچوبی مشخص کردم به نظرم اگر یک معامله گر دیدگاه معاملاتی اش سطح محور باشد لازم است برای مدیریت معاملات بعد از ورود با فشردگیهای ایجاد شده نیز آشنایی کامل داشته باشد. از همان دیدگاه کلاسیکی که در مورد فشردگی ها ارائه شده بود استفاده کردم اما با اضافه کردن اسکیل دیداری فشار خوانی کندلی دسته بندی جدیدی را شکل دادم باید اعتراف کنم فشردگیها در معاملات اسکلپ آنقدر برایم جذاب شدند که کاملا بدبینی گذشته ام نسبت به سودده بودن آنها از بین رفت.
فهرست مطالب صفحه
*فصل چهارم 179
علت وقوع الگوها و فشردگی در چارت قیمتی 180
رابطه بین تسویه و فشردگی 180
انواع الگوهای فشردگی 181
– فشردگی‌های ادامه دهنده 182
– فشردگی‌های بازگشتی 182
الگوی پرچم ‌(Flag) 183
– انواع فلگ‌ها و نحوه معامله درآن‌ها 185
– فلگ موجی 185
– فلگ کندلی 188
– هانت کلاسیک 190
– فلگ‌های پله‌ای 190
الگوی مثلث(Triangle) و نحوه معامله در آن‌ها 196
– بیس در مثلث(Reversal Base) 198
– مفهوم اسکیل دیداری در مثلث‌ها 198
گوه (3Drive) 206
– گوه ادامه دهنده 207
– گوه بازگشتی 211
ستاپ معاملاتی SRC 214
فواید مشخص کردن اسکیل دیداری 219
به نظرم در رفتار گذشته ام تعریف خوب و کارآمدی از بریک اوتها در حرکات قیمتی نداشتم. همیشه برای ورود به یک موقعیت به دنبال بریک اوتی معتبر میگشتم اما بعد از آن که این رفتار در کندلها شکل می گرفت حالتی هیجانی برایم ایجاد میشد و با خود میگفتم این دیگر چه بود کجا باید وارد شوم؟ یا اینکه دیگر دیر شده است و موقعیت از دست رفته بعضی مواقع هم که جرات به خرج میدادم و با بریک اوتها وارد میشدم به طور ناباورانه ای در تله می افتادم و حد ضررم فعال میشد حال میدانستم که باید اسکیل دیداری را در بریک اوت ها هم مدنظر داشته باشم پس چهارچوبی جدید برای خودم تعیین کردم و در کنار آن تعریفی ساده و روان از بریک اوتهای معتبر ایجاد کردم که در لحظه معامله پیچیدگی شناخت آن تمرکزم را بر هم نزند بعد از آن یک دسته بندی ایجاد کردم که چه چیزی در بازار بریک میشود. در ادامه برای کندلهای بزرگ که در لحظه ی معامله همزمان حس ترس هیجان حس جاماندگی برایم ایجاد میکرد تعریفی روان تر و زاویه دیدی بهتر ساختم تا به اینجا تمام تعاریف را از سبک های ارائه شده استخراج کردم و تنها نوع نگرش به آنان را تغییر دادم ایجاد زاویه دید جدید در بریک اوتها کمک زیادی برای ورود به معاملاتم کرد و پیشنهادهای جدید برای قرارگیری حد ضرر معاملات ارائه کرد.
فهرست مطالب صفحه
*فصل پنج 231
نشانه‌های یک روند پر قدرت 232
چه چیزهایی شکسته می‌شود؟ 237
مفهوم گپ 241
– گپ شکست 242
– گپ خستگی 243
– عدم تبعیت کندلی و گپ 243
درک بریک اوت‌ها 245
نکات معامله با بریک اوت‌ها 249
– بریک اوت‌های مجاز 250
– بریک اوت‌های غیر مجاز 250
ستاپ فرار از گره 255
– نکات معاملاتی در بریک اوت‌های فرار از گره 257
حد ضرر در بریک اوت از سطح استاتیک 260
تشخیص قدرت بریک اوت‌ها 261
– چرا بریک اوت‌ها ضعیف می‌شوند؟ 262
بریک اوت‌ها و نواحی بازگشتی 263
ستاپ معاملاتی (FBA) 264
در بخش فشار خوانی کندل ها نکته ای حیاتی نهفته بود تعریفی که از فشار موجود در کندل ها به صورت واحد داشتم اطلاعات خوبی را ارائه می کرد؛ اما زمانی که نیاز به بررسی رفتار مجموعه ای از کندل ها بود، گاهاً تعاریف کندل ها با کندل بعد و قبل خودش در تناقض بودا یادم می آید در آن لحظه که سردرگم شده بودم با خودم گفتم پسر تو دیوانه ای این یک نشانه است بله واقعاً یک نشانه بود زمانی که کندلها در تعریف واحدی که داشتند از همدیگر تبعیت نمی کردند، قیمت وارد گره معاملاتی میشد و به احتمال زیاد در آینده نزدیک قرار بود یک اتفاق توسط بزرگان بازار بیفتدا بر اساس اتحاد کندلها و عدم تبعیت کندل ها از یکدیگر توانستم پیوستگی در قدرت یک ماهیت بازار را تعریف کنم و به تناسب آن حالات ورود به معاملات را بر اساس نقطه ورود جایگذاری حد ضرر مقدار ریسک مقدار حد سود خطرات در حین حرکت و…. را مشخص کنم به نوعی بررسی پیوستگی قدرت کندلها مشخص می کرد که در کدام زمین قرار است بازی کنم و چه کفشی مناسب این بازی است
فهرست مطالب صفحه
*فصل شش 271
پولبک‌های متوالی 272
عدم اتحاد کندلی 273
– معامله‌گر هوشمند در این روندها چگونه معامله می‌کند؟ 274
– مثال عملیاتی از علت تشکیل داوجی در مسیرهای صعودی و نزولی 276
تدوین پلن معاملاتی از طریق رفتار در یک سشن 277
– آیا همیشه می‌توان بر اساس رفتار دسته‌ای از کندل‌ها، چگونگی رفتار در آینده را حدس زد؟ 280
نحوه رفتار قیمت در روندهای دارای چین خوردگی 280
– مثال عملیاتی از اتحاد کندلی و پولبک‌های متوالی 286
با اینکه بخش اعظمی از پازل ذهنی ام برای استقلال در تحلیل‌ها و نقاط ورودم چیده شده بود، هنوز هم حس می کردم نسبت به رفتارهای بازار انتظارات نابجایی دارم. گاهی بعد از ورود به یک معامله آن طور که پیش بینی می کردم، قیمت حرکت نمی کرد یا اینکه به ناگهان تغییر رفتار میداد و زمانی برای مدیریت معامله باقی نمی‌گذاشت. هنوز نمی‌دانستم که از لحاظ زمانی چه مقدار مجازم در یک معامله باقی بمانم، یا اینکه تحلیلی که از رفتار قیمت دارم دارای قدرت مناسب برای حرکت هست یا نه! تصمیم گرفتم برای حل این معضل ابعاد نگاهم به بازار را همانند قاب تصویر یک دوربین عکس برداری متغیر کنم. باید چهارچوبی ایجاد می‌کردم تا نسبت به قابی که از دریچه دوربین به اتفاقات نگاه می‌کنم، تصمیمات و انتظارات متناسبی داشته باشم. با همین فرض معاملات را از لحاظ مقیاس حرکت و مدت زمان آن دسته بندی کردم. به این ترتیب توانستم تهدیدات و فرصتهای ایجاد شده در بازار را با اسکیل دیداری‌ام متناسب کنم و در لحظه‌ی معامله و در محدوده‌ی زاویه دید جدیدم متمرکز شوم. حالا برایم مشخص شد هدفم از این معامله به دست آوردن سود و نوسانی کوچک است یا قصد دارم در یک روند بزرگتر ( سویینگ) معامله کنم به این ترتیب تصمیمات و انتظارات معاملاتی‌ام بر اساس تهدیدات و فرصت‌های ایجاد شده در همان اسکیل اتخاذ می‌شد و از اشتباه مهلکی که به صورت عمومی برای هر حالت یک رفتار مشابه داشتم، خلاص شدم.
فهرست مطالب صفحه
*فصل هفتم 291
مفهوم اسکلپ 292
– حد زمانی 293
– اندازه حرکات در اسکلپ و مفاهیم آن 296
معامله در بین سشن‌های معاملاتی 303
سویینگ‌های بلند مدتی در طی یک یا چند روز 307
می‌توان گفت کابوس هر “معامله گر روندی” قرارگیری بازار در یک حرکت افقی یا رنج است! رفتار بازار زمانی که در رنج قیمتی قرار می‌گیرد به شدت هیجانی و مکار است! اولین قدم این بود که آن را به طور ویژه‌ای مورد بررسی قرار دهم و به دنبال راهی برای کندن یک مو از این خرس بزرگ باشم. موضوعات گذشته به کمکم آمدند و توانستم علاوه بر تشخیص زودهنگام آن به وسیله فشار خوانی کندلی و بریک اوت‌ها، راهی برای معاملات کم ریسک نیز به واسطه اسکیل دیداری پیدا کنم. در میان تمام رنج ها نیز روندهای کوچکتری وجود دارند که می‌توان علاوه بر معامله در سقف و کف‌های رنج بزرگ در دل آنها نیز نوسانات خوبی گرفت. از همان اطلاعاتی که در گذشته در مورد رنج‌ها خوانده بودم استفاده کردم و تنها زاویه دیدم به اتفاقات را تغییر دادم! چهارچوب‌های کارآمدتری مشخص کردم که در جهت قوانین قبلی‌ام باشد. متوجه این موضوع شدم که از رفتار کندل‌ها در روندهایی به شکل رنج با آنکه ظاهری یکسان مانند حالات روندی دارند، نتیجه متفاوتی حاصل می‌شود. گویی در رنج‌ها، همه چیز برعکس می‌شود اما ظاهرش را حفظ میکند! و این دلیلی برای ایجاد تناقض در مغزم بود. باید بگویم اوضاع نسبت به گذشته خیلی بهتر شد. حالا دیگر به واسطه تعاریف جدید ابزارهای لازم برای شناور بودن مانند یک تکه چوب در امواج بازار فراهم شده بود؛ اما مشخص کردن سطوح و نواحی معتبر در رفتار گذشته و انتقال آنان به روز معاملاتی، بشدت برایم ملال آور بود. شلوغی و بی نظمی ایجاد شده به واسطه انتقال این سطوح به لحظه حال تمرکز لازم را برای انجام قوانین جدید از بین می‌برد. باید به دنبال راهی می‌گشتم تا معیاری جدید با تأثیری یکسان را با فرآیند انتقال سطوح جایگزین کنم.
موضوع صفحه
*فصل هشتم 315
رنج‌ها؛ روند افقی 316
پیدایش رنج 316
اهداف رنج 317
– چرخه کوچک اسپایک – رنج 319
دلیل شکست معامله‌گران در چرخه رنج 322
شناسایی رنج‌ها 324
عرض رنج 326
– رنج‌های عریض 326
– رنج‌های باریک 328
– رنج‌های روندی(پیشرفته) 332
اهداف قیمتی در چرخه رنج 332
رنج‌ها از کدام طرف شکسته می‌شوند؟ 334
– بازی در محدوده چرخه رنج 334
– واکنش کندل‌ها در سقف و کف رنج 335
– فشرده شدن در سقف و کف رنج 336
– اتحاد در یک موج، قبل از شکسته شدن چرخه رنج 338
مفهوم مگنت در سقف و کف چرخه رنج 340
– مثال عملیاتی معامله در چرخه رنج 341
رنج‌های معمولی و هیجانی 344
رنج‌ها چگونه شکسته می‌شوند 346
– فیک بریک اوت در رنج 351
ستاپ معاملاتی(HLT) 351
خودش بود! لگهای حرکتی!! از قدیم گفته‌اند: دود از کنده بلند می‌شود! باز هم دیدگاه کلاسیک قدیمی و به گفته فعالان، منسوخ شده به کمکم آمد. حقیقتاً نمی‌شد با همان ظاهر کهنه از آن استفاده کنم. دستی به سر و رویش کشیدم. البته اساتید زیادی به کمک ابزارهای مختلفی در ارائه نظریه گام‌های حرکتی پیشنهادهایی داده بودند، اما سعی کردم به سراغشان نروم و خطی در ذهنم ایجاد نکنم تا بتوانم دیدگاهی نو داشته باشم. چهارچوب اولیه‌ای مشخص کردم و به بررسی رفتار آنها در بازار پرداختم. با هر بررسی قوانین بهینه میشد و نهایتاً به کمک اسکیل دیداری، توانستم دیدگاه وزنی برای ترسیم لگ‌ها مشخص کنم. باید بگویم دیدگاه لگ‌ها به طور معجزه آسایی تطابق خاصی با تمام سبک‌های موجود پیدا کرد و نواحی پیشنهادی‌اش با درصد خطای کمی بر روی سطوح معتبر گذشته قرار گرفت. چه چیزی از این بهتر! تا به امروز دیدگاه لگ‌ها مانند دوستی ارزشمند و صادق، حین معاملات در کنارم ایستاده و دائماً مسیر را نشانم می دهد.
موضوع صفحه
*فصل نهم 359
گام‌های هم اندازه(Legs) 360
زادگاه لگ‌ها 361
– اصول ترسیم لگ‌ها در نمادهای مختلف 364
نحوه ترسیم لگ‌ها 364
– میزان اطمینان به لگ‌ها 368
– جایگذاری لگ دوم 368
نواحی(DRZ) 369
– رفتار در پایان لگ 373
دسته بندی لگ‌ها 375
ستاپ معاملاتی(Micro Legs) 382
ستاپ معاملاتی(PL Genesis) 389
– استفاده از PLها 390
– ترسیم PLها 392
لگ‌ها ابزاری برای تاییدیه ورود 399
ستاپ(Sniperscope) 400
– حد ضرر در ستاپ Sniperscope 402
مروری بر شناخت اسکیل 407

( پادکست می گروپ مقدمه ای برای شروع مباحث روانشناسی بازار های مالی ) تا به حال واژه مدیریت سرمایه را از زبان فعالان این حوزه به وفور شنیده‌اید. به نظرم تکرار طوطی وار این فرآیند از اهمیت و ارزش آن کاسته است. از طرفی عموماً معامله‌گران تازه‌کار به دنبال قوانینی از پیش تعیین شده توسط اساتید و صاحب نظران هستند، تا استراتژی خود را در چهارچوب‌های آن قرار دهند. این در حالیست که با بررسی رفتار معامله‌گران متوجه شده‌ام که درصد قابل توجهی از آنان نمی‌توانند با قوانین پیشنهادی ارتباط خوبی برقرار کنند و اکثراً در تلاطمات بازار دچار ضعف شده و حساب معاملاتی خود را از دست می‌دهند، بدون آنکه بدانند مشکل در “مدیریت سرمایه های از پیش تعیین شده” است. مدیریت سرمایه هم دقیقاً مانند فرآیند ساخت استراتژی کاملا شخصی است و نیاز به شناخت کامل از روان معامله‌گر دارد. به عقیده من همان طور که در دراز مدت نمی‌توان از سیستم تفکر شخصی دیگر تقلید کرد و استراتژی معاملاتی او را به کار برد، در بحث مدیریت سرمایه نیز باید به فراخور استراتژی تکنیکالی منعطف بود و چهارچوب‌های شخصی برای آن نوشت. مدیریت سرمایه می‌بایست دارای برنامه‌ای مشخص باشد تا با ظرافتی خاص در جهت استراتژی تکنیکالی حرکت کند و نقش طناب نجات معامله‌گر در موقعیت‌های معاملاتی را بازی کند.

موضوعصفحه
*فصل دهم413
مدیریت سرمایه امری شخصی است414
معامله‌گری بدون استراتژی مدیریت سرمایه415
خطر همیشه در کمین است416
سقف ذهنی417
– آیا سقف ذهنی در طول زمان تغییر میکند یا همیشه ثابت است؟418
ارکان هدف گزاری419
حد خوشی420
تکنیک ماشین حساب421
تهدیدات پنهان423
تکنیکهای مدیریت سرمایه426
عوامل تعیین کننده مقدار ریسک427
– حد بقا428
– سودآوری428
– تعیین ریسک مجاز429
– مقدار موجودی سرمایه429
– گزارش‌های عملکرد معاملاتی431
– Win Ratio432
– Payoff Ratio433
– Profit Factor435
– Maximal Drawdown435
– Maximal Consecutive Losses Trade436
ریسک ورشکستگی436
– جدول ریسک ورشکستگی به ازای یک درصد ریسک در هر معامله437
– جدول ریسک ورشکستگی به ازای یک و نیم درصد ریسک در هر معامله438
– جدول ریسک ورشکستگی به ازای دو درصد ریسک در هر معامله439
– جدول ریسک ورشکستگی به ازای ده درصد ریسک در هر معامله440
مدیریت هرمی ریسک در معاملات443
– مدیریت هرمی استاندارد443
– مدیریت هرمی یکنواخت443
– مدیریت هرمی معکوس444
– مدیریت هرمی در معاملات ضررده هم قابل اجراست؟444
نسبت اهرمی نامتقارن445
عمق ضرر445
– فرمول نسبت اهرمی نامتقارن445
سود مرکب از توهم تا واقعیت446
سقف ذهنی در سود مرکب448
– گام اول خودشناسی448
– گام دوم برنامه خروج449
معین خودت باش455
همه ما در زندگی روزانه هزاران رفتار از خود بروز می‌دهیم “رفتار” افعالی است که فرد انجام می‌دهد، یا کنش‌هایی است که در پاسخ به محرک‌های بیرونی یا درونی از خود بروز می‌دهد. واکنش‌های انسان توالی‌های رفتاری پیچیده‌ای دارد. همچنین رفتار را می‌توان به دو دسته‌ی آشکار و نهان دسته‌بندی کرد. رفتار آشکار و مشهود مثل راه رفتن، حرف زدن یا دویدن است و رفتارهای نهان یا به اصطلاح زیرپوستی مثل فکر کردن، احساس کردن، حرف زدن با خود. می توان گفت رفتار ما نوعی واکنش است که از سمت ما به محرک بیرونی صادر می‌شود. این در حالی است که این پاسخ از یک الگو تبعیت می‌کند. این الگو را احساسات ما می‌سازند. در مجموع از آنها با عنوان شخصیت‌مان یاد می‌کنیم. احساسات چه هستند و از جان ما چه می‌خواهند؟ این سؤالیست که اگر به درستی پاسخ داده شود، می‌تواند تا حد زیادی ابهام در مورد کنترل شدن‌های بیجا که توسط احساس اتفاق می‌افتد، را برطرف کند پاسخ این سؤال، مسیری است که با قدم گذاشتن در آن می‌توانیم شناخت کافی نسبت به خودمان پیدا کنیم. تا در فرآیند معامله‌گری احساسات ما را همراهی کنند، نه آنکه در مقابل‌مان ایستادگی کنند. احساسات اساساً توسط ذهن خلق می‌شوند و این فرآیند کاملاً ناخودآگاه صورت می‌پذیرد، تا از شما در موقعیت‌های خطرناک محافظت کند. بله محافظت! در نظر بگیرید که مغز مسئول حفاظت از شما در مقابل حوادث بیرونی است. و این فرآیند را با سلاح محبوب خود، که همان احساسات است انجام می‌دهد. این سلاح چند ویژگی دارد: سرعت عمل بالا، مصرف انرژی کم و در نهایت موفقیت بالا از نظر آماری.
موضوع صفحه
*فصل یازدهم 471
احساسات سلاح مغز 472
سرمنشا احساسات کجاست و کیست که آن را اجرا می کند؟ 473
– هسته آکومبنس 473
– لب پیشانی 475
– آمیگدالا 477
لایه‌مغز در نظریه پل دی مکلین 479
– مغز اولیه (خزنده) 479
– مغز میانی (عاطفی) 480
– مغز جدید یا منطقی (نئوکورتکس) 480
– هماهنگش مغزهای سه‌گانه 480
نظریه گری دیتون 482
نظریه دنیل کانمن 484
حسی که هر لحظه ممکن است به سراغ همه ما بیاید. این حس به قدری سریع و قوی در شما نفوذ می‌کند که چشم پوشی از آن امکان پذیر نیست. اضطراب دقیقاً نقطه مقابل تمرکز و منطق است. تمرکزی که با آن می‌توانیم جوانب را بسنجیم و تصمیم بگیریم، ولی به جای آن اضطراب و تنش ناشی از آن را انتخاب می‌کنیم. در زمان درگیری با اضطراب کارهایی مثل تصمیم‌گیری و انتخاب، خیلی سخت است یا بهتر بگویم “نشدنی” می‌شود. تصور کنید قصد خرید یک عطر را دارید و زمان شما آزاد است و برنامه‌ی دیگری ندارید. در این حالت می‌توان گفت تصمیم شما در کمال آرامش و با دقت اتخاذ می‌شود. حال بیایید اندکی کار را سخت‌تر کنیم. شما فقط ۳۰ دقیقه زمان برای انتخاب دارید و حتماً باید یک عطر را انتخاب کنید. مطمئناً انتخاب‌تان از سلیقه شما و معیارهایتان دور خواهد بود و در آینده به ندرت از آن عطر استفاده می‌کنید. در مواردی نیز مشاهده می‌شود که افراد هنگام خرید لباس نمی‌توانند انتخاب مناسبی داشته باشند، چون که در لحظه‌ی تصمیم گیری این اضطراب است که فرمان را به دست می‌گیرد و با کنار زدن منطق، از بررسی گزینه‌ها و انتخاب شایسته جلوگیری می‌کند. این افراد همیشه سعی می‌کنند برای خرید کردن با خودشان یک همراه داشته باشند، تا در انتخاب به کمکشان بیاید. شاید با خود بگویید چرا که نه! همراه داشتن یک نفر دیگر و نظرخواهی از او می‌تواند خرید مناسب‌تری را به همراه داشته باشد، ولی این همراهی برای همفکری در انتخاب بهتر نیست، بلکه برای این است که به جای “او” تصمیم بگیرند. به طور کلی قفل شدن در هنگام تصمیم‌گیری و عدم توانایی در انتخاب و سنجش منطقی در بین گزینه‌ها نمایی از اضطراب در نظر گرفته می‌شود. کمک گرفتن از دیگران در تصمیم گیری نیز برای پوشاندنِ همین مشکل است.
موضوع صفحه
فصل دوازدهم 487
انواع اضطراب 488
کنشهای اضطراب 488
سر منشا عدم مسئولیت پذیری 491
فرایند تصمیم‌گیری 491
– مشکل ما با تصمیم‌گیری چیست؟ 493
– چگونه با تصمیم خود برخورد کنیم؟ 494
– بررسی تصمیمات با در نظر گرفتن کیفیت 495
کارکرد مغز در زمان اضطراب 495
راهکارهای روانشناسی و تکنیکال 498
سرچشمه طمع را می‌توان حسرت در نظر گرفت، در حالی که حسرت برخاسته از حس کمبود است. شاید با خودتان اولین کمبود را در موارد مالی در نظر بگیرید. کمبود؛ اما این فقدان به همین مورد ختم نمی‌شود، برای معامله‌گر می‌تواند مواردی همچون: کمبود موفقیت، کمبود توجه و کمبود محبت (مهر طلبی) و … نیز وجود داشته باشد. شخص اگر خود را شکست خورده بداند، در فرصت‌هایی که به او داده می‌شود سعی بر جبران شکست‌ها و به دست آوردن “پیروزی‌های ستودنی” می‌کند؛ این همان کمبود در موفقیت است. اگر معامله‌گر خود را در شرایطی یابد که رشد و توانایی‌هایش و از همه مهم‌تر به حضورش توجهی نشود، از معاملاتش استفاده ابزاری می‌کند تا بتواند موفقیت‌هایش را “قابل ستایش” جلوه دهد و مورد توجه قرار گیرد. در ابتدای راه متداول ترین کمبود برای معامله‌گران میتواند مشکل مالی باشد. کمبودی که خواه‌ناخواه با شما همراه بوده. نبودِ به موقع پول باعث می‌شود شما از خواسته‌هایتان دست بکشید و آنها را تبدیل به عقده‌هایی کنید که دست یافتن به آنها رؤیایی و لذت بخش تصور شود. فکر کردن به موقعیت مناسبی که اکنون از آن برخوردار نیستید باعث میشود تصور کنید اگر در آن موقعیت بودید، تمام نیازهای اصلی تان رفع می‌شدند و شما در رفاه کامل و در شرایط بهتری نسبت به الان به سر می‌بردید. چرخش این افکار در ذهن شما زمینه‌ی به وجود آمدن حسرت را فراهم می‌کند.
موضوع صفحه
فصل سیزدهم 503
حسرت 504
انواع طمع 505
– طمع در سود 505
– طمع در ضرر 507
خروجی طمع و مکانیزم مغز 508
طمع در برابر قناعت 509
جمع بندی 510
راهکار روانشناسی و تکنیکال 511
زمانی که از غرور صحبت می‌شود، همه ما نگاهی به خودمان می‌کنیم و با فروتنی تمام می‌گوییم “من مغرور نیستم!”. آیا واقعاً همینطور است که می‌گویید؟! بگذارید جنبه دیگری از غرور که شاید تا به حال به آن توجه نکرده بودید را با شما در میان بگذارم. اگر استفاده ابزاری از سیستم جهت ارائه “بیش از حد خودمان” و یا “اثبات خودمان” را غرور بنامیم و با این تعریف جدید مجدداً خودمان را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که درصدی از غرور درون همه ما وجود دارد. ارائه و اثبات خودمان به دیگران امری است، متداول البته از این مسئله هم نباید غافل شد که ما گاهی اوقات می‌خواهیم خودمان را به خودمان هم اثبات کنیم “غرور است که مملکتی را به زیر می‌کِشد” (ویلیام شکسپیر)
موضوع صفحه
فصل چهاردهم 517
سرچشمه غرور 518
– رضایت از خود 518
– رضایت دیگران از خود 519
دسته بندی غرور 520
– گستاخی 520
– منیت 522
خروجی‌های غرور 523
– تداخل غرور با وضوح 523
– بیزاری از باخت 524
– اعتماد بنفس کاذب 524
از غرور تا عزت نفس 525
راهکار روانشناسی و تکنیکال 527
از دیدگاه کمال‌گرایی همه فعالیت‌ها باید بی عیب و نقص صورت پذیرد. برای اینکه هدف مورد نظر محقق شود، مسیر باید آن‌گونه که برنامه‌ریزی شده طی شود، در غیر این صورت فرآیند ناقص خواهد بود. ضمناً در مسیر رسیدن به مقصد نیز باید کنترل شرایط در‌دست باشد، چرا که دیگران توانایی و یا دانش کافی برای اجرای کامل مراحل در نظر گرفته شده را ندارند. چهارچوب‌هایی که برای قدم برداشتن گام‌به‌گام در مسیر موفقیت و سنجش آنها و از همه مهم‌تر مشخص کردن “هدف”، توسط افراد ساخته می‌شوند، همگی از “باورها” سرچشمه می‌گیرد. اگر کاملاً و یا تقریباً برای انجام کاری به شکل بالا فکر می‌کنید، باید بگویم که شما درگیر کمال‌گرایی و یا کمال‌طلبی هستید. افراد کمال‌گرا خود را متمایز از دیگران می‌دانند. آنها از تجربیات و اتفاقات پیرامون خود در طول زندگی‌شان باورهایی ساخته‌اند و تنها راه درست را، عمل کردن بر مبنای این باورها در نظر می‌گیرند. باورها در ذهن افراد به مرور زمان تبدیل به اصول می‌شوند، اصولی که اگر پایمال شود راه موفقیت از بین رفته و دیگر سیستم محکوم به شکست است. همچنین جالب است که بدانید اگر باورهای دیگران با افراد کمال‌گرا مخالف باشد و یا مثل فرد کمال‌گرا فکر نکنند از دید افراد کمال‌گرا آنها احمق و یا نادان در نظر گرفته می‌شوند و هیچگاه نمی‌توانند پیشرفت کنند چون راه را نمی‌دانند.
موضوع صفحه
فصل پانزدهم 531
باور 532
– چگونگی شکل گیری باورها 532
– داشتن باوری به یک مسئله 532
– نداشتن باوری برای موضوع 533
تغییر در باور 534
نحوه بکارگیری باورها 535
شکل گیری کمال طلبی و علت و سر منشا آن 536
معامله گیری هرگز یک بازی کامل نبوده و نیست 539
معامله گران 100 درصدی 540
یا بهترین یا هیچ 542
مصلحت طلبی در برابر کمال طلبی 543
خروجی های کمال طلبی 545
دیدگاه‌های پیرامون کمال طلبی 546
– کنترل شدن 546
– کنترل کردن 547
راهکار روانشناسی و تکنیکال 549
خشم جنون کوتاه مدت است. حالتی هیجانی که پس از روی دادن باعث می‌شود شما دست به کارهایی بزنید که هیچ وقت از خودتان انتظار ندارید. احساسات ما می‌توانند به دو دسته خوب و بد تقسیم شوند، که یکی از این احساساتِ بد “خشم” است. خشم زمانی به وجود می‌آید که آن چیزی که انتظار داشتیم، اتفاق نیفتد و وقایع مخالف ما باشد. انتظار ما می‌تواند خواسته‌ها، علایق، هدف‌ها، حقوق و یا حتی احتیاجات‌مان باشد. زمانی که این انتظارات برآورده نمی‌شود، نسبت به اوضاع موجود خشمگین می‌شویم و از خودمان دفاع می‌کنیم. خشم، هم زمینه‌ی ارثی دارد و هم از آموزش محیط پیرامون ایجاد می‌شود. زمانی که بقا به خطر می‌افتد، مغز میانی به هر قیمتی فرد را از محیط خارج می‌کند. مغز میانی با فعال شدن و به دست گرفتن کنترل، باعث می‌شود، کارهایی تقریباً غیرارادی انجام دهید. البته اگر در حالت عادی با این موقعیت مواجه شوید هیچگاه این گونه عمل نمی‌کنید.
موضوع صفحه
فصل شانزدهم 555
اشکال اجرای خشم 557
– نمایش و اجرای خشم 558
– سرکوب خشم 559
– پذیرش خشم 560
مقصر کیست؟ 561
دلایل رایج ایجاد خشم در معامله گر 563
کینه 565
راهکار روانشناسی و تکنیکال 567

مغز ما ساخته شده تا ما را به گونه‌ای هدایت کند که به سمت بقا پیش برویم و برای اجرای این فاکتور برایمان یک هدیه دارد که به آن لذت می‌گوییم. لذت فرآیندی است که توسط مغز میانی صادر می‎شود تا ما را مجاب به انجام اعمالی کند که در روند بقا قرار دارند. در فصول قبلی گفتیم که ما اعمالی نظیر خوردن، اجابت مزاج و تولید مثل را به‎خاطر لذتی که در مغز برای انجام این کارها ایجاد می‎شود انجام می‎دهیم. لذت را می‎توان مانند اهرمی دانست که مغز در نظر گرفته تا از اجرای اوامرش سرپیچی نکنیم و با هدیه دادن لذتی هر چند کوتاه باعث می‎شود، رغبت بیشتری هم برای انجام دادنشان داشته باشیم. این نکته که اجداد ما تمام انرژی خود را برای انجام فعالیت‎های مربوط به بقا می‎گذاشتند تا به این لذت برسند، باعث شده آنها قدم به راه‎هایی بگذارند که جانشان در معرض خطر قرار گیرد، مثل شکار بز کوهی. مسلماً این شکار و بی‎پروا قدم گذاشتن در کوهستان و رفتن به مسیرهای صعب‎العبور می‎تواند باعث شود خطراتی جانشان را تهدید کند؛ و این خطراتِ جانی خودش مانعی در مسیر بقاست. مغز برای رفع این مسئله فاکتوری را در ما قرار داده که می‎توان آن را مکمل لذت دانست اما از نوع دردآور، که آن را ترس می‎نامیم.( پیش گفتار کتاب)

موضوعصفحه
فصل هفدهم573
دلیل پیدایش ترس574
زمینه های ترس معامله گر575
1- ترس از اشتباه575
2- ترس از بدست نیاوردن بالاترین سود578
3- ترس از دست دادن پول579
4- ترس از جا ماندن581
خروجی ترس582
کشتن ترس583
راهکار روانشناسی و تکنیکال584

ME Group

تصویر بخش سرفصل های کتاب 2+200
سبد خرید